sâmbătă, 22 octombrie 2011

Chanel - The Films

Sunt fana making of-uri. In Franta, unul dintre hobby-urile mele era sa ma duc la mediateca si sa ma uit la filme. Dar ceea ce nu e evident e ca imi place sa ma uit apoi la making of-uri. Tony Gatlif este excelent din punctul asta de vedere. De exemplu, in Vengo, reia toata actiunea filmului si povesteste: de ce a ales cadrul/muzica, ce simbolizeaza tel ou tel objet.. iar pentru o sensibila ca mine (si fana semiotica) e hyper-important story tellingu' de dupa filmare, mai ales daca filmul mi-a dat O STARE.

Asa ca m-am delectat de dimineata cu o serie de THE FILMS by Chanel. Nu ma intrebati cum naiba am ajuns sa le vad - dar nu asta e important. Noh! Vedete care endorseaza branduri sunt pe toate strazile. Ce are Chanel diferit? Poveste faina, actori mari (actrite?), regizori celebri - tres french, sau cel putin ceea ce speram noi ca e tres french. Si touch-ul final, adica making of-ul (denumire sexy: behind the scenes), care rezolva puzzle-ul si hraneste foamea de umanizare a vedetelor (sunt convinsa ca exista un termen de specialitate, dar whatever).

Iata mini filme de autor: Jean Pierre Jeunet, Scorsese, Joe Wright & Audrey Tautou, Keira Knightley

Un alt plus e ca si Keira si Audrey au mai lucrat cu regizorii care le filmeaza pentru reclame. Iar fiecare personaj intervievat pluseaza pe faptul ca au avut atata libertate (si bani) cat sa isi lase imaginatia (si personalitatea) sa creeze. Go Chanel!

Coco Mademoiselle


Making of


Chanel n.5


Making of


Bleu


Making of


So, Chanel, pe cand un short de auteur cu Tony Gatlif?
Si de final:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Loc pentru gand bun